Sunday, February 17, 2008

Maimona er ett år!

Tenk så fort tiden har gått! Se så stor jente hun har blitt allerede!:)Favorittaktivitetene for tiden er:
Å trykke på knapper - på TV, telefoner, i heisen, på lysbrytere - og laptoper naturligvis!
Å åpne skap og rote rundt, putte ting inni og lukke døren, åpne den igjen i stor glede over å finne de samme tingene i skapet :)
Å finne bittesmå perler og barbieting og rusk og brødsmuler på gulvet, og helst putte dem i munnen når ingen ser på.
Å snike seg ut på altanen og grafse i jorden i blomsterpottene.
Å vaske gulvet med våte kluter.
Å slenge seg ned i sengen og dø av latter!
Å finne storesøstrene mens de leker med barbiedukker på gulvet.
Å gå på tur, og helst få sitte i sanden og grisle.

Maimona kan si:
Mamma, baba, dadda, jat (Ayat), namnam, æsj, eks (kjeks), gish (griseri) og bø (brød) :)
Når hun blir overrasket over noe, sier hun gjerne "daooo", og liker ellers å bable på daddledaddledaddle, blabbdadd, glabbdadd, addebooe, daddidaddidadd, naddadabbdabb osv. og når hun har bestemt seg for å komme til mamma, sier hun bare mamm-mamm-mamm-mamm-mamm, helt til hun har kommet fram.

Yndlingsmaten er brød, ris, kylling, ferske dadler, juice og tomater. Det meste annet går ned også, men melk på flasken og poteter er ikke populært - og hun vil spise SELV! :)

Hun er ikke glad i framandfolk. Hvis noen skumle damer eller menner prøver seg med dikking, klynger hun seg fast i oss, og når pappaen kommer hjem fra jobben hver dag har hun BARE øyne foe ham - da er mamma helt uinteressant :) (Helt i orden, he he).

Sangene hun liker best er:
Lille Petter edderkopp
En elefant kom marsjerende (dette har blitt bleieskiftsangen vår siden det er elefanter på pampersene)
Tippehøne satt på gjerdet
Epler og pærer
Alle duene
Lille pusekatt og
Høyt på en gren en kråke satt

Maimona kan krype og reise seg opp, men har ikke begynt å gå helt enda. Hun kan peke på nesen, munnen og øynene sine på kommando ;) og hun kan leke at hun er en farlig løve! I går klarte hun til og med å klatre opp på en kartong!

Det er sikkert mye mer å fortelle, men det får bli til neste gang!

Suss og klem fra ettåringen, mammaen, pappaen og alle to daddaene :)

5 comments:

Murmel said...

Og jeg går nesten i oppløsning her. Det er et halvt år siden dere var her og hun har glemt mormoren sin for 5 mnd og 3 uker siden. UÆÆÆHH! Jeg savner dere alldeles fruktelig, så det så! Takk for at du deler :-) Godeste, tenk om ikke internett var tilgjengelig! Vil ikke tenke tanken... Vel, mine kjære. Det må nok en til språkøvelse til det lille barnet: mormormormormormormor (ha ha ha!) K L E M M E R !

Murmel said...

(He, de klemmene, var rare de!)

Murmel said...

Også måtte jeg inn igjen og nyte prinsessen og lese en gang til ...
:-)

kurede said...

Hei på dere ! Veldig koselig å lese! Gratulerer med overstått!! Savner dere masse. Guttene snakker om dere ennå. De må ha hatt det göy den uken för vi reiste til Finland ! VI gleder oss til neste gang vi får se hverandre ! Kos dere i örkenvinden. VI har fått sur vestavind, men det er heldigvis ikke noe snö med den :) Her i Finland er det snökriseog gymlärerene vet ikke hva de skal finne på mer for de kan ikke stå på ski og sköyter i gymtimene lenger.. Miriam har värt på sköyter 2 ganger denne vinteren men det var det.

Eirin said...

*klasker skallepannebrask og legger inn veldigveldig forsinket bursdagsklem til den vakreste maimona på jord* Fantastiske lille jente!